February 28, 2024
10 sammansatta övningar för att smälta kärlekshandtagen

10 sammansatta övningar för att smälta kärlekshandtagen

10 sammansatta övningar för att smälta kärlekshandtag

Kärlekshandtag, även känt som muffin topp, är det envisa överflödet av fett som sitter runt midjan och kan vara en källa till stor frustration för många människor. Att bli av med kärlekshandtagen kräver en kombination av regelbunden träning och en balanserad kost. Ett effektivt sätt att attackera detta problem är att inkludera sammansatta övningar i din träningsrutin. Dessa är övningar som engagerar flera muskelgrupper samtidigt och kan hjälpa till att bränna fett och bygga muskler runt midjan. Här är 10 sammansatta övningar som du kan inkludera i din träningsrutin för att smälta kärlekshandtagen.

1. Planka med ben lyft
Plankan är en av de mest effektiva övningarna för att stärka kärnmusklerna, och genom att lägga till benlyft kan du ytterligare engagera dina höftböjare och ländryggen. Börja i en vanlig plankposition och lyft sedan ena benet uppåt så långt som möjligt utan att böja det. Byt sedan ben och upprepa. Gör 3 set med 12 repetitioner.

2. Sidoplanka med rotation
Sidoplankan är bra för att stärka sidomusklerna, och genom att lägga till en rotationsrörelse kan du ytterligare engagera dina obliques. Börja i en sidoplankaposition och rotera sedan din överkropp genom att sträcka ut armen mot taket och sedan föra den under kroppen. Gör 3 set med 12 repetitioner på varje sida.

3. Utfallssteg med bicepscurl
Utfallssteg är bra för att stärka benen och rumpan, och genom att lägga till bicepcurls kan du också engagera dina arm- och axelmuskler. Börja med hantlar i händerna och utför sedan ett utfallssteg samtidigt som du gör en bicepcurl. Gör 3 set med 12 repetitioner på varje ben.

4. Kettlebell svingar
Kettlebell svingar är en utmärkt övning för att stärka hela kroppen, inklusive kärnmusklerna. Börja med en kettlebell mellan benen och sving den sedan upp till brösthöjd med hjälp av höftens kraft. Gör 3 set med 15 repetitioner.

5. Russian twists
Russian twists är bra för att stärka de laterala musklerna och kan hjälpa till att minska kärlekshandtagen. Sätt dig på golvet med böjda knän och luta dig något tillbaka. Ta tag i en vikt eller medicinboll och vrid sedan kroppen åt ena hållet och sedan åt det andra. Gör 3 set med 20 repetitioner.

6. Burpees
Burpees är en intensiv helkroppsövning som kan hjälpa till att bränna fett och stärka musklerna runt midjan. Börja i stående position, gör sedan en armhävning, hoppa sedan upp och avsluta med en hoppande knäböj. Gör 3 set med 15 repetitioner.

7. Renegade rows
Renegade rows är en utmanande övning som engagerar både rygg- och kärnmusklerna. Börja i en plankposition med hantlar i händerna och utför sedan en roddrörelse på varje arm. Gör 3 set med 12 repetitioner på varje arm.

8. Mountain climbers
Mountain climbers är en intensiv kardiovaskulär övning som också stärker kärnmusklerna. Börja i en plankposition och spring med dina knän mot bröstet i snabb takt. Gör 3 set med 20 repetitioner.

9. Russian kettlebell twists
Russian kettlebell twists är en variant av ryska twists som inkluderar en kettlebell för extra motstånd. Sitt på golvet med böjda knän och luta dig något tillbaka, ta tag i kettlebellen och vrid sedan kroppen åt ena hållet och sedan åt det andra. Gör 3 set med 20 repetitioner.

10. Deadlift med hantlar
Deadlift är en utmärkt övning för att stärka rygg- och baksida muskler, och genom att använda hantlar istället för en skivstång kan du också engagera dina armmuskler. Börja med hantlar i händerna och böj sedan i höften för att nå ner till golvet, håll ryggen rak och kom tillbaka upp. Gör 3 set med 12 repetitioner.

Att inkludera dessa sammansatta övningar i din träningsrutin kan vara ett effektivt sätt att attackera kärlekshandtagen och stärka musklerna runt midjan. Kom ihåg att också fokusera på en hälsosam och balanserad kost för att uppnå bästa resultat. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *