March 3, 2024
10 sammansatta övningar för att ta bort kärlekshandtag på magen

10 sammansatta övningar för att ta bort kärlekshandtag på magen

10 sammansatta övningar för att bli av med kärlekshandtagen

Kärlekshandtag, även känt som muffinsmuffar, är det irriterande fettet som samlas runt midjan och kan vara svårt att bli av med. För att bekämpa denna envisa del av kroppsfett, är det viktigt att fokusera på sammansatta övningar som tränar flera muskelgrupper samtidigt. Genom att inkludera dessa övningar i din träningsrutin kan du strimla bort kärlekshandtagen och uppnå en mer tonad midja. Här är 10 sammansatta övningar som är perfekta för att bli av med kärlekshandtagen.

1. Utfallssteg med vikter
Utfallssteg är en utmärkt övning för att träna benen och stärka kroppen. Genom att lägga till vikter kan du öka intensiteten och bränna ännu mer fett runt midjan. För att utföra denna övning, stå med en vikt i varje hand och utför ett utfallssteg framåt med höger ben, böj ditt vänstra knä och sänk ditt bakre knä mot golvet. Upprepa övningen med ditt andra ben och fortsätt alternera mellan höger och vänster ben.

2. Deadlifts
Deadlifts är en fantastisk övning för att träna ryggen, rumpan och baksidan av låren. För att göra en deadlift, stå med fötterna i höftbredd isär och håll en viktstång framför dig. Böj knäna och böj dig framåt för att greppa stången, håll ryggen rak och sänk stången mot golvet. Lyft sedan stången upp genom att pressa dina höfter och räta på ryggen. Upprepa denna rörelse för att träna kärlekshandtagen och stärka ryggen.

3. Planka med sidocrunches
Plankan är en utmanande övning som tränar kärnan och stärker magmusklerna. För att intensifiera övningen, inkludera sidocrunches genom att vrida din kropp och korsa dina höfter när du ligger i plankposition. Detta hjälper till att träna sidområdet av magen och öka fettförbränningen runt midjan.

4. Burpees
Burpees är en mycket effektiv helkroppsövning som kräver att du hoppar, knäböjer, gör armhävningar och hoppar tillbaka upp. Denna övning tränar både överkroppen och benen samtidigt och ökar hjärtfrekvensen för att bränna fett runt midjan. Det är en intensiv övning, men den ger fantastiska resultat när det gäller att bli av med kärlekshandtagen.

5. Russian twists
Russian twists är en utmärkt övning för att träna de skrå bukmusklerna och stärka den laterala delen av magen. För att utföra detta, sitt på marken med böjda knän och lyft fötterna något ovanför golvet. Håll en vikt eller använd kroppsvikt och rotera din överkropp från sida till sida för att träna kärlekshandtagen.

6. Cykelsparkar
Cykelsparkar är en annan bra övning för att träna de skrå bukmusklerna och stärka kärnan. För att göra cykelsparkar, ligga på ryggen med händerna bakom huvudet och böjda knän. Lyft ditt huvud och axlar från golvet och rotera din överkropp medan du sträcker ut ett ben och böjer det andra, som om du cyklande. Detta ökar fettförbränningen runt midjan och bygger muskelstyrka i magen.

7. Marklyft
Marklyft är en av de mest effektiva övningarna för att träna hela kroppen och bygga muskelstyrka. För att göra marklyft, stå med fötterna bredvid stången och böj knäna för att greppa stången. Lyft stången från golvet genom att sträcka på benen och lyfta uppåt med ryggen rakt. Denna övning tränar kroppens kärna och stärker musklerna runt midjan samtidigt som den ökar fettförbränningen.

8. Hantelrodd
Hantelrodd är en utmärkt övning för att träna ryggen och stärka kroppen. För att utföra denna övning, böj dig framåt med en vikt i varje hand och håll ryggen rak. Dra sedan vikterna mot dina sidor genom att böja armbågarna och dra skulderbladen tillsammans. Detta tränar kärnkraften och hjälper till att bli av med kärlekshandtagen.

9. Armhävningar med rotation
Armhävningar är en klassisk övning för att träna överkroppen och stärka armar och bröst. Genom att göra en armhävning med en rotation, kan du också träna kärnan och stärka sidområdet av magen. För att utföra denna övning, gör en armhävning och rotera sedan din överkropp mot höger eller vänster sida, upprepa övningen för att träna kärlekshandtagen.

10. Kettlebellsvingar
Kettlebellsvingar är en dynamisk övning som tränar hela kroppen och ökar fettförbränningen runt midjan. För att göra kettlebellsvingar, stå med fötterna bredvid varandra och håll en kettlebell mellan benen. Böj knäna och svinga kettlebellen mellan dina ben samtidigt som du sträcker på höften. Upprepa övningen för att träna kärlekshandtagen och stärka kroppen.

Sammanfattningsvis är sammansatta övningar en effektiv metod för att bli av med kärlekshandtagen och uppnå en mer tonad midja. Genom att inkludera dessa 10 övningar i din träningsrutin kan du träna hela kroppen, stärka kärnan och öka fettförbränningen runt midjan. Med regelbunden träning och en hälsosam kost kan du snart se fantastiska resultat och bli av med kärlekshandtagen för alltid. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *