March 2, 2024
7 Bästa Armövningar för att öka styrkan – Forbes Health

1. Push-ups
2. Triceps dips
3. Bicep curls
4. Overhead triceps extension
5. Hammer curls
6. Triceps kickbacks
7. Shoulder press

7 Bästa Armövningar för att öka styrkan – Forbes Health 1. Push-ups 2. Triceps dips 3. Bicep curls 4. Overhead triceps extension 5. Hammer curls 6. Triceps kickbacks 7. Shoulder press

7 Bästa Armövningar för att öka styrkan – Forbes Health

1. Push-ups
2. Triceps dips
3. Bicep curls
4. Overhead triceps extension
5. Hammer curls
6. Triceps kickbacks
7. Shoulder press

De bästa armövningarna för att öka styrkan för armmuskulaturen är en viktig del av många träningsrutiner. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren träningsentusiast är det viktigt att inkludera olika typer av armövningar i din träning för att se resultat. Forbes Health har sammanställt en lista över de sju bästa armövningarna för att öka styrkan, och vi kommer att gå igenom dem här.

1. Armhävningar
Armhävningar är en klassisk övning för att träna armmusklerna. Denna övning fokuserar på att stärka bröst-, axel- och tricep-musklerna. För att göra armhävningar korrekt, placera händerna på marken i axelbrett avstånd och håll kroppen rak med en planka-position. Sänk sedan kroppen mot marken genom att böja armbågarna och pressa sedan upp kroppen till startpositionen. Upprepa för ökad styrka.

2. Tricep dips
Tricep dips är en annan effektiv övning för att öka styrkan i armarna. Denna övning fokuserar specifikt på att stärka tricep-musklerna. För att göra tricep dips, placera händerna på en bänk eller en stabil yta bakom dig och sänk kroppen genom att böja armbågarna tills armarna är i en 90 graders vinkel. Pressa sedan upp kroppen till startpositionen. Upprepa för ökad styrka.

3. Biceps curls
Biceps curls är en vanlig och effektiv övning för att styrka bicepsmusklerna. För att göra biceps curls, håll hantlar eller en skivstång med raka armar och böj sedan armbågarna för att lyfta vikten mot axlarna. Sänk sedan vikten till startpositionen och upprepa för ökad styrka.

4. Hanteldrag
Hanteldrag är en utmärkt övning för att stärka armmusklerna. För att göra hanteldrag, stå med fötterna i axelbrett avstånd och håll en hantel i varje hand. Böj sedan armbågarna och lyft vikterna mot axlarna. Sänk sedan vikterna till startpositionen och upprepa för ökad styrka.

5. Plankan
Plankan är en bra övning för att stärka inte bara armmusklerna utan också hela kroppens kärna. För att göra plankor, placera händerna på marken i axelbrett avstånd och håll kroppen rak i en plankposition. Håll positionen i så lång tid som möjligt för ökad styrka.

6. Upp och ner-hund
Upp och ner-hund är en yogabaserad övning som effektivt stärker armmusklerna. För att göra upp och ner-hund, stå med händerna och fötterna på marken i en V-formad position. Pressa sedan upp höfterna mot taket och sänk huvudet mellan armarna. Upprepa för ökad styrka.

7. Armhanteltryck
Armhanteltryck är en effektiv övning för att stärka armarna. För att göra armhanteltryck, ligga på ryggen med hantlar i varje hand och pressa sedan upp vikterna mot taket. Sänk sedan vikterna till startpositionen och upprepa för ökad styrka.

Att inkludera dessa sju armövningar i din träning kommer att bidra till att öka styrkan i dina armmuskler och förbättra din totala fysiska prestation. Kom ihåg att alltid använda rätt teknik och konsultera en tränare eller professionell innan du börjar en ny träningsrutin. Lycka till med din träning och ökning av styrkan i dina armar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *