March 2, 2024
Jag gjorde 3-minuters valpövning varje dag i en vecka – här är vad som hände.

Jag gjorde 3-minuters valpövning varje dag i en vecka – här är vad som hände.

Jag gjorde 3-minuters valppose-övningen varje dag i en vecka – här är vad som hände

Yoga är en populär och effektiv form av träning för att förbättra flexibilitet, styrka och sinne-kropp anslutning. En specifik yogaövning som jag valde att utforska under en veckas tid var “valp-övningen” eller balasana på sanskrit. Det är en enkel men kraftfull övning som sträcker ut ryggen, axlarna och armarna samtidigt som den främjar avkoppling och lugn.

Så jag bestämde mig för att utmana mig själv att göra denna 3-minuters valp-övning varje dag i en vecka för att se vilka positiva effekter den skulle ha på min kropp och sinne. Här är en sammanfattning av min upplevelse och de resultat jag märkte under denna vecka.

Dag 1: Första dagen med valp-övningen var en intressant upplevelse. Jag var lite styv i ryggen från tidigare träningspass och satt mycket vid datorn, så den djupa stretchningen kändes bra och befriande. Efter att ha utfört övningen kände jag mig avslappnad och mer medveten om min andning. Det var en bra start på min veckoutmaning.

Dag 2: Idag insåg jag att det tog lite längre tid att komma in i rätt position och verkligen slappna av i övningen. Jag märkte också att min andning blev tyngre och djupare när jag sträckte mig längre in i positionen. Efter att ha avslutat övningen kände jag mig återigen avslappnad och centrerad.

Dag 3: Under dag 3 märkte jag att min flexibilitet började förbättras. Jag kunde nå längre ner mot mattan i valp-övningen och känna en ännu djupare stretchning i ryggen och armarna. Dessutom kände jag mig mer fokuserad och koncentrerad under övningen, vilket var en trevlig överraskning.

Dag 4: Denna dag kände jag mig mer avslappnad och fridfull än tidigare. Jag märkte att jag inte längre kände av någon spänning i axlarna eller ryggen och jag kunde helt enkelt dra nytta av att utföra valp-övningen utan att känna någon obehag. Detta var definitivt en positiv förändring som jag märkte efter bara fyra dagar med övningen.

Dag 5: Under dag 5 märkte jag att min stämning hade förbättrats avsevärt. Jag var mer avslappnad och gladare än vanligt, och jag tror att den dagliga valp-övningen spelade en stor roll i denna förändring. Jag kände också att min kropp hade anpassats till rörelsen och att jag kunde gå djupare in i övningen utan några problem.

Dag 6: Idag kände jag mig mer energisk och starkare än vanligt. Jag märkte att min kroppsposition var stabilare och jag kunde hålla valp-övningen längre än tidigare dagar. Dessutom kände jag att min rygg var mer flexibel och avslappnad jämfört med hur den var innan jag började utmaningen.

Dag 7: Sista dagen av min veckoutmaning och jag kände mig mer förankrad och centrerad än tidigare. Jag insåg att valp-övningen hade blivit en del av min dagliga rutin och att jag verkligen hade börjat uppskatta de positiva effekterna den hade på min kropp och sinne. Jag bestämde mig för att fortsätta att göra valp-övningen även efter utmaningens slut.

Sammanfattningsvis var min erfarenhet av att göra 3-minuters valp-övningen varje dag i en vecka mycket positiv. Jag märkte förbättringar i min flexibilitet, styrka och sinne-kropp anslutning. Dessutom hjälpte övningen mig att känna mig mer avslappnad, koncentrerad och glad under veckans gång.

Jag rekommenderar starkt att utforska valp-övningen och dess fördelar för alla som vill förbättra sin fysiska och mentala hälsa genom yoga. Det är en enkel övning som kan göras var som helst och när som helst, och resultaten kan verkligen vara anmärkningsvärda. Efter denna veckoutmaning kommer jag definitivt att fortsätta att inkludera valp-övningen i min dagliga yogapraxis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *