March 2, 2024
Övre kropps viktbaserade övningar: 8 bästa, valda av en PT

Övre kropps viktbaserade övningar: 8 bästa, valda av en PT

Övre kropps bodyweight-övningar: 8 bästa, valda av en PT

Att träna sin övre kropp är en viktig del av att upprätthålla en stark och välbalanserad fysik. Oavsett om du är en atlet, bodybuilder, eller bara någon som vill vara i form, är det viktigt att inkludera övre kroppsövningar i din träningsrutin. Och det bästa är att du inte behöver ett gym eller några tyngder för att göra det! Bodyweight-övningar är ett utmärkt sätt att stärka din övre kropp utan att behöva använda några redskap. I den här artikeln kommer vi att diskutera de 8 bästa övre kropps bodyweight-övningarna, valda av en certifierad personlig tränare.

1. Pull-ups

Pull-ups är en av de mest effektiva övningarna för att stärka din överkropp, speciellt dina ryggmuskler. För att göra pull-ups, behöver du en stark horisontell stång eller en pull-up bar. Stå under stången och ta tag i den med händerna bredare än axelbredd isär. Häng från stången och dra dig sedan upp tills hakan når över stången. Sänk dig sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

2. Push-ups

Push-ups är en klassisk övning som tränar bröst, axlar, triceps och kärn-muskulaturen. För att göra push-ups, placera händerna på marken bredvid axlarna och fötterna på marken. Håll kroppen rak och sänk dig sedan ner genom att böja armbågarna tills bröstet nästan nuddar marken. Tryck dig sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

3. Dips

Dips är en utmärkt övning för att stärka triceps och bröstmuskulaturen. För att göra dips, behöver du en dip-station eller två fasta föremål såsom bänkar eller stolar. Stå mellan de två fasta föremålen med händerna på dem och armarna helt raka. Sänk sedan kroppen genom att böja armbågarna tills överarmarna är parallella med marken. Tryck sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

4. Hantelrodd

Hantelrodd är en bra övning för att stärka ryggmuskulaturen. För att göra hantelrodd, behöver du två hantlar. Stå med fötterna axelbrett isär och böj lite på knäna. Håll hantlarna med armarna raka och höften böjd och dra sedan upp hantlarna mot magen genom att böja armbågarna. Sänk sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

5. Plankan

Plankan är en utmärkt övning för att stärka kärn-muskulaturen och förbättra stabilitet. För att göra plankan, ligga på marken med kroppen rak och vikta på underarmarna och tårna. Håll kroppen rak och spänna magmusklerna. Håll positionen i 30 sekunder till en minut och upprepa.

6. Sit-ups

Sit-ups är en klassisk övning för att stärka magmusklerna. För att göra sit-ups, ligga på ryggen med knäna böjda och fötterna på marken. Lägg händerna bakom huvudet och lyft övre delen av kroppen genom att spänna magmusklerna. Sänk sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

7. Armhävningar

Armhävningar tränar bröst, axlar och triceps. För att göra armhävningar, placera händerna på marken bredvid axlarna och fötterna på marken. Håll kroppen rak och sänk sedan ner genom att böja armbågarna tills bröstet nästan nuddar marken. Tryck sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

8. Biceps curl

Biceps curl är en bra övning för att stärka biceps. För att göra biceps curl, behöver du ett par hantlar. Stå med fötterna axelbrett isär och håll hantlarna med armarna raka. Böj sedan armarna och dra hantlarna mot axlarna. Sänk sedan tillbaka till startpositionen och upprepa.

Sammanfattningsvis är det viktigt att inkludera övre kroppsövningar i din träningsrutin för att upprätthålla en stark och välbalanserad fysik. Bodyweight-övningar är ett utmärkt sätt att stärka din övre kropp utan behov av redskap eller ett gym. Pull-ups, push-ups, dips, hantelrodd, plankan, sit-ups, armhävningar och biceps curl är några av de bästa övningarna för att stärka din övre kropp. Så nästa gång du är redo för ett träningspass, överväg att inkludera några av dessa övningar för att få en stark och välutvecklad övre kropp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *